De verschillende soorten isolatie

Iedereen die een beetje aandacht besteedt aan het milieu, weet dat isoleren absoluut noodzakelijk is. En als u het niet doet uit groene overwegingen, dan weet u vast en zeker wel dat u met een goed geïsoleerde woning ook een fikse duit kunt besparen. Uiteraard bestaan er verschillende soorten isolatie. Als u wil dat de isolatie van uw woning volledig snor zit, dan besteedt u best evenveel aandacht aan alle soorten. We overlopen de voornaamste:

  • Dakisolatie: Zoals u wellicht wel weet, stijgt warme lucht. Daarom is dakisolatie van primordiaal belang. Er kan op verschillende manieren gewerkt worden (isolatieplaten, schuim, wollen,…), maar het is vooral belangrijk dat al bij de ruwbouw met isolatie rekening werd gehouden.
  • Vloerisolatie: Veel huizen hebben onder hun vloeren een kruipkelder, waaraan veel warmte wordt verloren. Zelfs als dat niet geval is, is het altijd een goed idee om ook aan vloerisolatie te denken. Dat kan door isolatiematerialen te verwerken in de chape of met isolatieplaten en wollen. Afhankelijk van uw vloer kan een specialist de beste oplossing voorstellen.
  • Isolatie van ramen: Dubbel glas begint stilaan de standaard te worden, maar wie nog een stap verder wil gaan kan intussen uitkijken naar superisolerend glas of hogerendementsglas. Bij deze glassoort is de spouw tussen de twee glaslagen niet gevuld met lucht, maar met edelgas dat beter isoleert.
  • Muurisolatie: Het lijkt bijna zelfsprekend dat ook de muren van uw woning goed geïsoleerd moeten worden. Waarom zou u alle andere soorten isolatie nastreven en dit dan verwaarlozen? Muurisolatie kan aan de binnenmuur, de buitenmuur en aan de hand van een spouwmuur. Een specialist kan u zeker adviseren over de beste optie voor uw woning.
Posts created 379

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven